Postup prípravy
Ošúpte baklažány a nakrájajte ich na tenké dlhé plátky.
Trošku ich posoľte a odložte na 15 minút, kým nepustia šťavu. Potom každý plátok baklažánu osušte papierovou utierkou.
Plátky na oleji z obidvoch strán ugrilujte na panvici.
Zmiešajte 4 lyžice cukru so škoricou a obalte v ňom ugrilované plátky baklažánu.
Zmiešajte tvaroh s cukrom, pridajte likér, nasekané mandle, nastrúhanú pomarančovú kôru, nasekanú kandizovanú pomarančovú kôru a rozdrtené keksíky.
Nasekajte horkú čokoládu na malé kúsky a vložte ju do misky.
V hrnci priveďte do varu smotanu. Nalejte horúcu smotanu do misky s čokoládou. Počkajte niekoľko minút, kým sa čokoláda rozpustí a všetko vymiešajte do hladka. Pridajte 20 g masla a zase zamiešajte.
Do pekáča vložte vrstvu baklažánových plátkov, nato vrstvu ricotty a polejte čokoládou. Na čokoládu položte ďalšiu vrstvu baklažánov, ďalšiu vrstvu ricotty a ďalšiu vrstvu čokolády. Všetko opakujte do vypotrebovania indegriencií. Zakryte alobalom a vložte do chladničky na 2 hodiny.