Postup prípravy
Kyslú kapustu opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky. Na dne hrnca rozpálte veľké množstvo oleja – celé dno by malo byť rovnomerne pokryté olejom. Cibuľu nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji, v zapätí pridajte kyslú kapustu spolu so všetkým korením a lyžicou soli, všetko zalejte litrom vody a hodinu varte na miernom ohni.
Medzitím uvarte fazule v slanej vode do polomäkka, dávajte pozor, abyste ich nerozvarili. Keď budú hotové, nechajte ich odkvapkať a dajte ich na bok.
Bielu kapustu nakrájajte a jablká nastrúhajte spolu so šupkou. Hríby nakrájajte na menšie kúsky (nie příliš malé), do hrnca pridajte bielu kapustu, uvarené fazule, jablko, sušené ovocie, udené slivky, hríby a vodu v ktorej boli hríby cez noc namočené. Pridajte ešte pohár vody, sójovú omáčku, a na miernom ohni varte ďaľšiu hodinu.
Po hodine pridajte whisky, dôkladne premiešajte a prípadne ešte podlejte vodou. Premiešajte a varte na miernom ohni minimálne ďaľších 5 hodín, pravidelne kontrolujte a podlievajte vodou. Nakoniec podľa chuti dosolte.