Postup prípravy
Ošúpte červenú repu, nakrájajte ju na väčšie kostičky a spolu s kvetami levandule priveďte k varu. Varte do mäkka, asi tak 20 minút. Potom nechajte odkvapkať a vychladnúť. Rozmixujte na pyré.
Odmerajte pol pohára pyré. Do veľkej misy nalejte mlieko a ocot a odložte na 5 minút. Medzitým zalejte ľanové semienka horúcou vodou a dajte na 3 minúty na bok. Vytvorí sa gel.
V malej miske premiešajte všetky suché ingrediencie metličkou.
Do mlieka zrazeného octom pridajte nabobtnané semienka, vzápětí pridajte ostatné mokré ingrediencie a všetko rozmixujte dohladka. Postupne pridávajte suché ingrediencie a pozvolna miešajte, až sa všetky prísady v miske krásne spoja.
Cesto nalejte do foriem na muffiny vyložených papierom na pečenie a pečte 15 – 18 minút. Medzitým v malom hrnci zohrejte všetky ingrediencie na polevu a šľahajte metlou, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Keď bude tekutá a hladká odstavte ju zo šporáku a nechajte aspoň 30 minút chladnúť.
Upečené muffiny rozložte na dosku a po vychladnutí polejte polevou. Posypte nasekanými orechami a kvetami levandule.