Zapečené fazuľové lusky
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 8
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Ingrediencie
- 400 g fazuľových luskov
- 1 batát
- 200 g cherry paradajok
- nastrúhaná kôra z pomaranča
- niekoľko tymiánových lístkov
- soľ a čierne korenie
- olej
Príloha
Postup prípravy
Do vriacej a osolenej vody hoďte fazuľky asi na 30 – 60 sekúnd. Potom fazuľky sceďte a rýchlo preložte do vodnej lázne s ľadom, uchovajú si tak farbu, chuť a vitamíny. Batát nakrájaný na menšie kúsky, pridajte spolu s luskami a ďalšími ingrediencemi do nádoby na pečenie, potrite olejom, posypte korením a pečte v rúre 15 – 20 minút. Na záver husto posypte praženými mandlovými vločkami a pokvapkajte olivovým olejom.