Recepty Canal+ Domo

Pastrnáková krémová polievka

Pastináková krémová polévka
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 7
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 500 g pastrnáku
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • 1/4 pohára whisky
  • repkový olej
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • poriadna špetka čerstvého muškátového oriešku
  • soľ a čierne korenie
  • príloha: ľanový olej a lupienky z kučeravého kelu

Postup prípravy

Cibuľu nakrájajte na kostičky, pastrnák ošúpte a nakrájajte na silné plátky. Na dne hrnca rozpálte olej, zprudka osmažte cibuľu a nechajte ju 2-3 minúty na miernom ohni. Potom pridajte pastrnák, javorový sirup a whisky (v tomto poradí). Pridajte oheň, aby se alkohol co najrýchlejšie odparil a zanechal len svoju chuť. Po 10-12 minútach už môžete pridať vývar. Duste pod pokličkou ďaľších 5 - 8 minút.

Nakoniec dochuťte muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením a rozmixujte do hladkého krému. Podávajte s ľanovým olejom a s lupienkami z kučeravého kelu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905