Lupienky z kučeravého kelu
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 7
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Ingrediencie
- 4 listy kučeravého kelu
- 1/4 lyžičky pálivej papriky
- 1/4 lyžičky udenej papriky
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- špetka soli a čierneho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja
Postup prípravy
Predhrejte rúru na 180 °C. Umyte kučeravý kel, odrežte drevnatý hlúbik a zbytok jemne potrhajte na menšie kusy. Potrite olejom, posypte korením ( viac osoľte ) a rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie. Vložte do horúcej rúry a pečte 5 – 7 minút. Zjedzte hneď, alebo servírujte s polievkou.