Recepty Canal+ Domo

Paradajkovo-šošovicový krém

Rajčatovo-čočkový krém
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 6
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 2 stonky stopkatého celeru
  • 5 sušených paradajok
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • 1 lyžička fenyklových semienok
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky
  • 1/4 lyžičky udenej papriky
  • olivový olej
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • 1 pohár červenej šošovice
  • 3 poháre vývaru
  • 1/2 lyžice soli
  • čierne korenie

Dozdobenie

  • čierne olivy a hrsť pražených mandlí

 

Postup prípravy

Stopkatý celer nakrájajte a osmažte spolu s cibuľkou a korením. Pridajte zbytok ingrediencií v ľubovoľnom poradí, zamiešajte a duste pod pokličkou 15 – 20 minút. Potom rozmixujte a dochuťte. Na tanieri ešte pokvapkajte olivovým olejom a posypte pokrájanými čiernymi olivami a praženými mandlami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905