Paradajkovo-šošovicový krém
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 6
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 2 stonky stopkatého celeru
- 5 sušených paradajok
- 1 lyžička javorového sirupu
- 1 lyžička fenyklových semienok
- 1/2 lyžičky pálivej papriky
- 1/4 lyžičky udenej papriky
- olivový olej
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 1 pohár červenej šošovice
- 3 poháre vývaru
- 1/2 lyžice soli
- čierne korenie
Dozdobenie
- čierne olivy a hrsť pražených mandlí
Postup prípravy
Stopkatý celer nakrájajte a osmažte spolu s cibuľkou a korením. Pridajte zbytok ingrediencií v ľubovoľnom poradí, zamiešajte a duste pod pokličkou 15 – 20 minút. Potom rozmixujte a dochuťte. Na tanieri ešte pokvapkajte olivovým olejom a posypte pokrájanými čiernymi olivami a praženými mandlami.