Postup prípravy
Jablká ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Rozpáľte olej ( stačí malé množstvo ), pridajte jabłká, cukor a tymián a smažte 8 minút na miernom ohni. Medzitým si nachystajte cesnak, ale pridajte ho až na koniec smaženia, ináč sa spáli a zhorkne. Smažte ďalšie 1- 2 minúty.
Uvarenú cizrnu dôkladne prepláchnite v studenej vode, pridajte tahini, citrónovú šťavu a soľ. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom do veľmi hustej, ale hladkej hmoty.
Keď bude pasta bez hrudiek, pridajte jablká spolu s cesnakom a bylinkami a znova rozmixujte. Nakoniec postupne pridávajte vodu.
Dochuťte soľou, pokvapkajte olivovým olejom a posypte mandlami s tymiánom. Servírujte s pečivom alebo so zeleninou.