Recepty Canal+ Domo

Hummus s jablkom

Hummus s jablkem
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 6
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 kyslé jablko
  • 5 strúžkov cesnaku
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • niekoľko  výhonkov  čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • 2 poháre suchej cizrny, namočenej cez noc vo vode s lyžičkou jedlej sódy a vzápätí uvarenej v neosolenej vode
  • 2 poháre  tahini pasty
  • 1/2 pohára citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2/3 pohára ľadovej vody

Na posypanie

  • nasekané a pražené mandle
  • tymián
  • kvalitný olivový olej

 

Postup prípravy

Jablká ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Rozpáľte olej ( stačí malé množstvo ), pridajte jabłká, cukor a tymián a smažte 8 minút na miernom ohni. Medzitým si nachystajte cesnak, ale pridajte ho až na koniec smaženia, ináč sa spáli a zhorkne. Smažte ďalšie 1- 2 minúty.

Uvarenú cizrnu dôkladne prepláchnite v studenej vode, pridajte tahini, citrónovú šťavu a soľ. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom do veľmi hustej, ale hladkej hmoty.

Keď bude pasta bez hrudiek, pridajte jablká spolu s cesnakom a bylinkami a znova rozmixujte. Nakoniec postupne pridávajte vodu.

Dochuťte soľou, pokvapkajte olivovým olejom a posypte mandlami s tymiánom. Servírujte s pečivom alebo so zeleninou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905