Recepty Canal+ Domo

Krajec chleba s pohankovou pomazánkou, jablkom a majoránkou

Krajíc s pohankovou pomazánkou, jablkem a majoránkou
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 5
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Nátierka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 cibule
  • ½ kyslého jablka
  • ¼ pohára nasekaných mandlí
  • ½ lyžičky trstinového cukru
  • olej
  • ½ pohára pohanky
  • 1 pohár vody
  • 4 sušené dubáky
  • 2 strúžky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 2 guličky nového korenia
  • 1 gulička jalovca
  • soľ
  • ¼ pohára extra panenského repkového oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička majoránky
  • 1/4 lyžičky saturejky
  • 1/4 lyžičky tymiánu
  • 1/4 lyžičky udenej papriky
  • soľ a čierne korenie
  • príloha: kvalitný chlieb, nakladané uhorky

Postup prípravy

Pohanku zalejte vodou, pridajte dubáky, cesnak, korenie a soľ a varte pod pokličkou na miernom ohni asi 20 minút.

Medzitým nakrájajte cibuľu a jablko na malé rovnomerné kostičky. Na dne panvice rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu, jablko a mandle, posypte cukrom a smažte na miernom ohni asi 10 – 12 minút.

Uvarenú pohanku rozmixujte spolu s olejom a zbytkom ingrediencí do hladkej pasty. Pridajte smaženú cibuľu s jablkom a mandlami a jemne premiešajte. Dochuťte soľou a čiernym korením, podávajte na najkvalitnejšom chlebe s kyslou uhorkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905