Recepty Canal+ Domo

Brownies z červenej repy s kokosovo-čokoládovou polevou

Brownies z červené řepy s kokosovo-čokoládovou polevou
Porad:Uvar mi, mami! 2, epizóda 7
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 500 g červenej repy
  • 100 g prepusteného masla
  • 150 g datľového sirupu
  • 100 g lieskových orechov
  • 100 g mandlí
  • 3 vajíčka
  • 4 lyžica kakaa a karobu (v ľubovoľnom pomere)
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku BIO
  • špetka soli

Poleva

  • 1 balenie kokosovej hmoty (čistý kokos)
  • 3–4 lyžice kakaa a karobu v ľubovoľnom pomere
  • 4–5 lyžíc xylitolu („brezový cukor“)

Postup prípravy

Pečenú červenú repu ošúpte a rozmixujte alebo nastrúhajte na jemno. Rozpustené maslo zmiešajte s kakaom a karobom, datľovým sirupom a červenou repou. Pridajte nahrubo namleté orechy a mandle, kypriaci prášok a žĺtky. Bielky vyšľahajte so špetkou soli do pevného snehu a opatrne vmiešajte do cesta. Plech vyložte papierom na pečenie, pomažte trošku maslom a cesto do neho vylejte.

Pečte 40 – 60 minút pri teplote 180 °C. Nechajte vychladnúť a nakrájajte. Múčnik môžete spestriť kokosovo – čokoládovou polevou. Rozpustite kokosovú hmotu vo vodnej lázni. Spojte s kakaom, karobom a xylitilom.

Vychladnutú polevu potom nalejte na upečený múčnik. Ozdobte čerešňami a plátkami mandlí.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905