Postup prípravy
Droždie rozdrobte a dôkladne zmiešajte s teplou vodou a lyžicou medu, aby sa rozpustilo. V mise zmiešajte múku so škrobom, pridajte soľ, olivový olej kurkumu a prilejte vodu s droždím. Všetko premiešajte. Až získate cesto s konzistenciou hustej smotany, nalejte ho do koláčovej formy o priemere 30 cm vytretej trochou olivového oleja. Zakryte a nechajte kynúť asi 10 – 12 minút.
Mozzarelu nakrájajte na tenké plátky a oštiepky nastrúhajte nahrubo. Umytú a nakrájanú zeleninu ľahko poduste na panvici. ( al dente ) Do paradajkovej passaty pridajte nasekaný cesnak, oregáno, bazalku, soľ a trochu medu. Omáčku je dobré pripraviť deň dopředu, získa tak výraznejšiu chuť. Vykynuté cesto pečte v predohriatej rúre (180 °C ) asi 7 – 10 minút.
Mierne prepečené cesto potrite trochou paradajkovej omáčky a obložte vychladnutými přísadami. Vráťte späť do rúry a pečte ďaľších 15 minút. Koláč podávajte teplý, alebo vychladnutý.