Postup prípravy
Umyte a ošúpte všetkú zeleninu. Nakrájajte cesnak a cibuľu najemno, mrkvu a petržlen nastrúhajte nahrubo. Kel a kyslú kapustu nakrájejte najemno. Sušené slivky rozkrájajte na polovičky. Vo veľkom hrnci rozohrejte tuk, pridajte cesnak a cibuľu a za stálého miešania jemne osmažte. Potom pridajte mrkvu a petržlen a ešte chvíľu smažte. Do zeleniny prilejte dva poháre vody, pridajte kel a kyslú kapustu, slivky, nové korenie, bobkový list, jalovec a všetko premiešajte.
Prikryte a duste niekoľko hodín na veľmi miernom ohni ( kontrolujte množství vody, v prípade potreby podlejte, aby sa bigos nespálil.) Nakoniec pridajte paradajkový pretlak, soľ podľa chuti, ligurček a čierne korenie a miešajte, kým sa slivky úplne nerozvaria.
Pamätajte: ohrievaný bigos bude chutiť každým dňom lepšie!