Postup prípravy
Osolené morčacie stehno vložte do sáčku na pečenie, do ktorého pridajte nakrájanú papriku, šalotky, paradajky a cesnak. Dochuťťe korením a koriandrom. Pridajte paradajky z plechovky, pomarančovú šťavu a mátu. Sáčok zaviažte a pretrepte. Pečte na 180° C asi 30-40 minút.
Behom pečenia mäsa si pripravte rychlý džem. Na pánvicu nasypte egreš, polejte medom a rozmačkajte. Do změsi pridajte nakrájenú šalotku a uhorku, ktorú je treba pred krájaním zbaviť jadier.
Džem dajte do inej nádoby, dolejte pomarančovou šťavou a rozmixujte.
Bagetu pokvapkajte olivovým olejom a opečte na grile.
Upečené morčacie stehno nakrájajte na plátky.
Bagetu namažte džemom, navrch položte mäso, zeleninu a lístky bazalky.