Dusené huby v cmare s katalánskou topinkou
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 12
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska
Ingrediencie
- 2 hrste lišiek
- hrsť klobúčkov z dubákov
- 5 tmavých šampiónov
- maslo
- 3 cibule šalotky
- polovica hlavy cesnaku
- niekoľko bobkových listov
- vetvička rozmarýnu
- špetka soli
- 2 špetky čierneho korenia
- lyžica sójovej omáčky
- hrsť kučeravého kelu
- 150 ml cmaru
Topinky
- celozrnný chleba
- strúžok cesnaku
- paradajka
- špetka soli
- lyžica olivového oleja
Postup prípravy
Na masti orestujte nakrájanú cibuľu, polovičku hlavy cesnaku, niekoľko čerstvých bobkových listov a rozmarýn. Hneď potom pridajte lišky, dubáky a šampióny. Všetko dochuťte soľou, čiernym korením, sójovou omáčkou a poduste. Pridajte kučeravý kel, vypnite platničku a prilejte cmar. Opečené krajíčky chleba potrite cesnakem, zrelou paradajkou, osolte a pokvapkajte olivovým olejom. Podávajte s hubami.