Postup prípravy
V hrnci rozpustite masť, vložte napol rozkrojenú cibuľu, hovädzie mäaso a poduste, prilejte pomarančovú šťasvu, pridajte cesnak a duste kým mäso nezmäkne.
Kukuričné placky nakrájajte na trojuholníky a usmažte v rozpálenom oleji. Hotové nachos nechajte okvapkať na papierovej utierke, aby sa zbavili prebitočného oleja a posypte mexickým korením. Uvarené hovädzie mäso s cibuľou nadrobno nakrájajte , pridajte mexické korenie, lyžičku šťavy z papričky chipotle a naberačku vývaru, v ktorom sa dusilo hoväadzie mäso. Dochuťte soľou a premiešajte.
Do pekáčku nasypte nachos a na ne naneste hovädzie mäso. Posypte strúhaným čedarom a vložte na 5 minút do rúry predohriatej na 200°C. Nakrájajte červenú cibuľu, paradajku a koriander a položte na hovädzie mäso.
Pripravte si polievku
Cibuľu, celer, cesnak a papričky jalapeno nakrájajte na kostičky a orestujte na masti. Pridajte mleté mäso, dochuťte soľou a mexickým korením, pridajte fazule, paradajkový pretlak a vývar. Až polievka príde k varu pridajte čokoládu. Na ozdobu polievky si pripravte nadrobno nalámané nachos a lístky zo stopkatého celeru.