Film / seriál

Svet pod hlavou

Svet pod hlavou – český mysteriózny krimi seriál

Seriál inšpirovaný televíznou sériou BBC Life on Mars. V hlavných rolách Václav Neužil, Ivan Trojan, Václav Kopta, Judit Pecháček.

CANAL+ dopĺňa svoju videotéku o skvelý desaťdielny seriál z roku 2017 režisérov Marka Najbrta a Radima Špačka Svet pod hlavou. Mysteriózna psychologická dráma, ktorá sa odohráva v roku 2016 a zároveň v hlbokej totalite osemdesiatych rokov. Policajt Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukradnúť dôkaz, aby zachránil svojho brata pred mafiou. Bohužiaľ ho pritom zrazí auto a on upadne do kómy. Prebudí sa v nemocnici, lenže sa píše rok 1982. Uvedomuje si, že je všetko inak a začne hľadať cestu späť. Pritom začne riešiť vlastnú rodinnú tragédiu – stretne svojich rodičov ešte pred jeho narodením, pochopí svojho otca, o ktorom si myslel, že je slaboch – a samozrejme sa musí zapojiť do vyšetrovania série detektívnych prípadov s miestnym policajným oddelením.

Vedľa Václava Neužila sa v seriáli objaví plejáda hercov, ako je Ivan Trojan v úlohe ironického príslušníka SNB, ďalej Judit Pecháček, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Jan Budař alebo Marie Doležalová. Skvele sekundujú hlavnému hrdinovi a ich postavy verne dokresľujú atmosféru tej doby.

Svet pod hlavou

Film / seriál
Hodnotenie FDB 74 % Hodnotenie redakce
Foto CANAL+

Réžia Marek Najbrt, Radim Špaček

Obsadenie Václav Neužil, Tobiáš Rímský, Ivan Trojan, Judit Pecháček, Václav Kopta, Jan Budař, Jan Vlasák

Dĺžka 10 x 54 – 60 min.

Rok 2016

Satelitná televízia: Skylink Live TV

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC