Film / seriál

Potterovský prútik vystriedali pištole

Zabijak proti svojej vôli – akčná komédia
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox HD na Skylink Live TV Sledovať

Takú jazdu Daniel Radcliffe nezažil ani ako Harry Potter. Gang vyvrheľov ho krutým spôsobom donúti v streamovanom prenose bojovať o život.

Harryho Pottera mu ešte pár rokov nikto neodpára, na to je jeho tvár príliš ikonická. Filmy ako Zabijak proti svojej vôli však dávajú na rozprávkovú sériu zabudnúť o poznanie rýchlejšie – zbesilá jazda, uprostred ktorej sa tu Radcliffe ocitá, nedáva čas spomínať, ako hlavný hrdina vo filme začínal.

Medzi maniakmi

A hrdina, to jeho Miles Lee Harris, je. Lenže pri klávesnici počítača, prostredníctvom ktorej svoje hrdinstvo v podobe trolenia a provokatívnych komentárov trúbi do sveta. Lenže kto hada podpichuje... Jeho slovné ostreľovanie si nenechá páčiť šéf Skizemu – zločineckého zoskupenia, ktoré organizuje a cez internet vysiela zápasy na život a na smrť, na ktorých sa zúčastňujú vyvrheli, kriminálnici a maniaci. Ostatne aj tento šéf, ktorý s kumpánmi jedného dňa vtrhne k Harrisovi do bytu, je slušná obluda, pre ktorú je zabíjanie denným chlebom.

Vstavané pištole

Milesa sa však zbaviť nechce, aspoň nie hneď. Využije ho do svojej krvilačnej hry, ktorej doterajšou neporaziteľnou hviezdou je smrtiace dievča Nix, ktoré súperov kosí ako huby po daždi. Jej súperom je teda teraz neskúsený nímand Miles, ktorý sa po návšteve drsniakov preberie s napevno pripevnenými pištoľami k svojim dlaniam. Čo síce vyvoláva trýznivé pocity pri vykonávaní potreby alebo pri práci s mobilom, ale do hry, v ktorej ide po chvíľke o holý život, sa to aj napriek zničeným rukám celkom hodí. Je však otázkou, či sa aj tak Milesovi podarí vymyslieť plán, ako z tejto bezvýchodiskovej situácie nájsť cestičku von.

Budeš tu plakať ako malá fňukna, alebo ideme pár hajzlom rozstrieľať ksichty?
Nix

Drsná irónia

Zabijak proti svojej vôli je aj po piatich rokoch od svojho vzniku vtipnou satirou na trendy súčasného online sveta, s poukazom na internetovú anonymitu a závislosť na násilí. S podobne ironickým pohľadom na spoločnosť, pre ktorú je virtuálny svet dôležitejší ako ten skutočný, sa už v minulosti pohrali filmy ako Muž na úteku (1987) alebo Truman Show (1998), Zabijak proti svojej vôli na ne úspešným, aj keď trochu svojráznejším a drsnejším spôsobom nadväzuje.

Rozhodla strana 10

Pre Daniela Radcliffa je Zabijak proti svojej vôli ďalším dôkazom, že svoju filmovú kariéru myslí vážne a chce postupne šuplík s názvom Harry Potter krok po kroku uzavrieť. V rozhovoroch k filmu opakovane zdôrazňoval, že ho na projekte priťahovala jeho absurdita a zároveň možnosť zahrať si v akčnej komédii. „Keď som si prečítal scenár, okamžite ma zaujal. A definitívne ma presvedčila strana 10, kde si Miles uvedomuje, že má pištole napevno pripevnené k rukám. A potom nasleduje množstvo scén, kde sa snaží obliecť, vyjsť z bytu, dôjsť si na záchod... V tej chvíli som vedel, že to chcem robiť,“ vyhlásil pre Entertainment Weekly.

Zábavný, šialený akčný film

Radcliffe si tiež pochvaľoval spoluprácu s režisérom: „Jason má jedinečnú, brilantnú víziu, ako by mal film vyzerať a aký by mal mať tón. Mám rád prácu s režisérmi, ktorí zároveň píšu scenáre, pretože často majú jasnú predstavu o tom, ako má celý film fungovať.“
Napriek tomu, že film obsahuje mnoho prestreliek a krvavých scén, Radcliffe zdôraznil, že nie je potrebné sa ho v tomto ohľade báť, stačí mať potrebný nadhľad a zmysel pre iróniu. „Je to jednoducho zábavný, šialený akčný film,“ vyhlásil.

Daniel Radcliffe

Narodil sa v júli 1989 v Londýne a stal sa jedným z najznámejších britských hercov, predovšetkým vďaka stvárneniu postavy Harryho Pottera v ôsmich filmoch natočených podľa kníh J. K. Rowlingovej. Hereckú kariéru začal už ako dieťa, debutoval v televíznom filme David Copperfield (1999). Pottera nakrúcal od roku 2001 ďalších desať rokov. Potom si zahral v rade ďalších snímok, napríklad v horore Žena v čiernom (2012), biografickej dráme Zbav sa svojich miláčikov (2013) alebo thrilleri Impérium (2016). Žije s americkou herečkou Erin Darke, s ktorou vlani privítali na svet syna.

Zabijak proti svojej vôli

Film / seriál
Hodnotenie FDB 68,7 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox

Réžia Jason Lei Howden

Obsadenie Daniel Radcliffe, Samara Weaving, Natasha Liu Bordizzo, Rhys Darby, Ned Dennehy, Grant Bowler, Joe Witkowski

Dĺžka 95 min.

Rok 2019

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC