Film / seriál

O peniazoch a krvi

O peniazoch a krvi – kriminálna miniséria

Kriminálny thriller natočený na základe reálneho príbehu. Keď už máte dosť a nemôžete prestať.

Francúzsko-belgická kriminálna miniséria z produkcie CANAL+ Original vystavaná podľa skutočnosti, režírovaná Xavierom Giannolim a Frédéricom Planchonom. Thriller rozoberá veľký podvod s uhlíkovými emisnými kvótami z rokov 2008–2009, ktorý začal vo Francúzsku, nabral obrovské rozmery a rozrástol sa aj do ďalších európskych štátov. Dvojica podvodníkov z parížskej robotníckej štvrti a jeden vysoko postavený burzový maklér sa stali hlavnými protagonistami tejto kauzy a dlho unikali spravodlivosti. Tú tu zastupuje francúzsky herec Vincent Lindon v úlohe vyšetrovateľa Simona Weynachtera, ktorý sa snaží hájiť právo a bojovať so zločincami.

Do obsadenia seriálu bohužiaľ zasiahla smutná udalosť. Herec Gaspard Ulliel, ktorý bol pôvodne vybraný do úlohy biznismena Jérômea Attiasa a už začal točiť, mal počas lyžovania vážny úraz, ktorému podľahol. Filmovanie sa zastavilo a premýšľalo sa, či pokračovať. Nakoniec produkcia našla adekvátnu náhradu v Nielsovi Schneiderovi, mimochodom slovenským divákom známom z posledného filmu Woodyho Allena Zásah šťastím, a filmovanie sa opäť rozbehlo. Miniséria mala svetovú premiéru na filmovom festivale v Benátkach v roku 2023.

O peniazoch a krvi

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto CANAL+

Réžia  Xavier Giannoli

Obsadenie Vincent Lindon, Niels Schneider, Ramzy Bedia, Judith Chemla, Olga Kurylenko, David Ayala, Yvan Attal, André Marcon, Matthias Jacquin, Victoire Du Bois ...

Dĺžka 12 x 49–52 min.

Satelitná televízia: Skylink Live TV

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC