Šport

Šnúra pre statočné. Tenistky sa vydávajú do Ázie

WTA Tour – tenisové turnaje 2024
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Náročná sezóna sa chýli ku koncu. Telesná aj duševná únava sa kopí, drobné zranenia pribúdajú. Po US Open sa špičkové tenistky zastavia v mexickej Guadalajare a potom zamieria na Ďaleký východ.

Práve na jeseň sa ukáže, ktorá hráčka dobre trénovala, ktorá pošetrila najviac síl. V septembri na CANAL+ Sport môžete exkluzívne sledovať priame prenosy z veľkých betónových podnikov, na ktorých sa rozhodne o majiteľkách ďalších cenných trofejí. A tiež o zložení elitnej osmičky, ktorá si zaistí právo predviesť sa na novembrovom Turnaji majsteriek v Rijáde.

Prvou významnou akciou po newyorskom grandslame je v pestrom programe päťstovka Guadalajara Open, kde vlani vyhrala Grékyňa Maria Sakkari po tom, čo zdolala Caroline Dolehide z USA.

Potom už sa rozbehne ázijská séria s prvými zastávkami v Soule (WTA 500, vlani triumfovala Jessica Pegula) a Pekingu (WTA 1000, vlani zvíťazila Iga Swiatek). Presadia sa na nej iba tie najhúževnatejšie a najodolnejšie športovkyne. Na Korea Open sa v minulosti darilo Češkám. V roku 2005 sa tu zaskvela Nicole Vaidišová. V šestnástich získala už svoj tretí titul, keď v poslednej partii skolila Srbku Jelenu Jankovič.
Pred desiatimi rokmi si v Olympijskom tenisovom parku privlastnila druhý pohár v kariére Karolína Plíšková – v dvadsiatich dvoch rokoch svoju púť zavŕšila výhrou nad Varvarou Lepchenko z USA. A v septembri 2019 v juhokórejskej metropole zažiarila Karolína Muchová. V dvadsiatich troch rokoch dosiahla na svoje doteraz jediné víťazstvo na WTA Tour, keď na záver zmietla Poľku Magdu Linette.

Na China Open sa naopak zatiaľ žiadna krajanka až na koniec pavúka nepretĺkla. Jedine Petra Kvitová v októbri 2014 postúpila do finále, v ktorom ju však v úpornej bitke zastavila Maria Šarapova. Ľaváčka z Fulneku patrila k tenistkám, ktoré sa dokázali v ťažkých podmienkach na čínskych turnajoch prekonať. Nie všetky dámy však po ôsmich mesiacoch driny a cestovaní ďaleko od domova podávali patričné ​​výkony. Európanky a Američanky trápi výrazný časový posun, svojrázne jedlo a niekedy tiež smogom zamorený vzduch vo veľkomestách. V Číne navyše často narážali na zle fungujúcu wifi a na ďalšie obmedzenia spôsobené vládnucim komunistickým režimom. Na túto výpravu obvykle balili bez veľkého nadšenia. Zároveň si dobre uvedomujú finančnú dôležitosť ázijského trhu, ktorý bol pre nich kvôli koronavírusovej pandémii a afére so zmiznutím Číňanky Peng Shuai na tri sezóny zatvorený. A tak v najbližších týždňoch ako obvykle v septembri zatnú zuby, aby divákom priamo v dejisku a pri obrazovkách ukázali svoje umenie.

Zápasy, ktoré často opentlia svojím komentárom naše milé expertky, budú najčastejšie k videniu na CANAL+ Sport 2.

WTA

Šport
Foto CANAL+

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC