Šport

Na zámorskej šnúre s českou šampiónkou Wimbledonu

WTA Tour – najlepšie tenistky sveta na CANAL+ Sport 2
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Rozpálené betónové kurty a burácajúce obecenstvo tradične tvoria kulisu na letných amerických turnajoch WTA. Diváci CANAL+ Sport na nich v auguste môžu sledovať zahraničné hviezdy aj svoje domáce favoritky, vrátane čerstvej wimbledonskej víťazky Barbory ​​Krejčíkovej.

Ponuka pre letné večery a noci pri televíznej obrazovke vyzerá mimoriadne príťažlivo. Kalendár špičkového tenisového okruhu pozýva fanúšikov za Atlantický oceán – do USA, Kanady aj Mexika. Na prestížne podniky WTA 500 vo Washingtone aj Monterrey a na ešte kvalitnejšie obsadené „tisícovky“ v Toronte a Cincinnati.

Okrem svetoznámych kapacít Swiatek, Sabalenky, Rybakiny či Gauff sa na nich predstaví aj mnoho českých vyslankýň. Návratom po dlhotrvajúcich problémoch so zápästím zaujala Karolína Muchová. Senzačným triumfom na londýnskom grandslame omráčila Barbora Krejčíková. Bude veľmi zaujímavé pozorovať dvadsaťosemročnú ženu z Ivančíc, ktorá sa pred životným úspechom v All England Clube niekoľko mesiacov trápila so zdravotnými ťažkosťami a zúfalým nedostatkom sebadôvery.

Nie je ľahké nadviazať na taký úžasný počin. Krejčíková má však dosť skúseností na to, aby sa skoncentrovala na zvyšok sezóny, v ktorom by sa rada kvalifikovala na Turnaj majsteriek. Zároveň sa ocitla na priaznivej vlne, ktorá by ju mohla doniesť k ďalším trofejam.
Našla pohodu pri podaní, radosť z hry, sebaistotu v úderoch. Takmer určite si zaistila budúce uvedenie do Medzinárodnej tenisovej siene slávy.

„Myslím, že ešte nedávno v Česku nikto nečakal, že Bára vyhrá singel na Roland Garros aj na Wimbledone,“ povedala Andrea Sestini Hlaváčková, expertka CANAL+ Sport. „Keď sa pripočítajú jej úspechy v debli a mixe, je jej zbierka pohárov úplne brutálna. Tá jej story je vážne skoro rozprávková.“ Kvôli štartu na olympiáde sa Krejčíková nepredvedie vo Washingtone, kde na prelome júla a augusta nastúpia tenistky, ktoré úmyselne vynechávajú súbežne sa konajúce hry v Paríži alebo sa nezmestili do nominácií svojich krajín – Sabalenka, Jabeur, Kasatkina, Keys. A tiež Marie Bouzková s Karolínou Plíškovou.

V Toronte už by nemala chýbať žiadna z výrazných postáv ženskej elity. Canadian Open v minulosti ovládli krajanky Regina Maršíková (1977, 78), Helena Suková (1986) a Petra Kvitová (2012). Ďalšie veľkolepé podujatie sa hneď potom koná v Cincinnati, kde pred ôsmimi rokmi triumfovala Plíšková a v posledných dvoch ročníkoch sa až do finále prebojovali Kvitová a Muchová. Ako generálku na US Open pojmú mnohé dámy s raketou turnaj v Monterrey, ktorý sa v rozpise akcií WTA presunul z marca na koniec prázdnin. Po záverečnom grandslame roku 2024, ktorý ako obvykle hostí slávny newyorský areál na Flushing Meadows, sa „plejerky“ pustia do finiša. Vydajú sa na ázijskú sériu a tie najlepšie sa potom stretnú na WTA Finals v Rijáde.

Aj naďalej platí, že CANAL+ Sport prináša priame prenosy všetkých zápasov českých aj slovenských tenistiek v singli i debli na turnajoch, na ktoré vlastní vysielacie práva. Aktuálne informácie o programe sú k nájdeniu na stránkach http://www.canalplussport.sk a na našich sociálnych sieťach.

WTA

Šport
Foto CANAL+

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC