Šport

Horúce leto sa končí, prichádza hokej. Začala nová sezóna CHL

Hokejová liga majstrov – priame prenosy
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

České kluby patria v hokejovej Európe k tým najlepším. Päťkrát mali zástupcu v elitnej štvorke a dvakrát dokonca bojovali vo finále o triumf v Lige majstrov. Podarí sa im tentoraz vystúpiť až na vrchol?

Ambície sú značné, chuť obrovská a kvalita na patričnej úrovni. Konkurencia ale nespí a prestíž súťaže je sama o sebe veľkou motiváciou pre všetkých. Hokejová CHL odštartovala svoju desiatu sezónu a českú extraligu zastupujú tri tímy. Majstrovský Třinec, hviezdami nadupané Pardubice a finalista z roku 2017 pražská Sparta.

Pardubické Dynamo sa po chudobných rokoch rozpomenulo na svoje historické úspechy a po boku každoročnej túžby po zisku extraligovej trofeje veľmi zodpovedne pracuje aj na európskej scéne. CHL berú na východe Čiech prestížne, a aj tento rok sa chcú prebojovať čo najďalej. Dopomôcť majú hviezdni hráči na čele s kapitánom zlatého národného tímu z posledného šampionátu Romanom Červenkom, ktorý má s európskou súťažou zo Švajčiarska veľké skúsenosti.

Třineckí Oceliari, akokoľvek si vytvorili patent na extraligové tituly, v CHL počas posledných rokov skôr tápali. Ich cesta sa často končila už v základnej fáze a márne hľadali spôsob, ako sa priblížiť k najlepším, ako sa to podarilo v roku 2018 vďaka semifinálovej účasti.

Do tretice všetkého dobrého je tu pražská Sparta, ktorá už zabudla na pachuť prehraného extraligového finále a vyzerá horizonty novej sezóny. Medzi nimi je bezpochyby túžba stať sa prvým českým víťazom CHL. Ostatne práve Sparta je spolu s hradeckým Mountfieldom jediným českým tímom, ktorý si zahral finále CHL. Podstatné je to, že všetky tri české celky majú na to CHL vyhrať.

Aj v tejto sezóne sa CHL bude držať výrazných zmien z minulého ročníka. Počet účastníkov bol znížený na 24 a v hre sú tak iba tie najlepšie celky z jednotlivých krajín. Zásadne sa zmenila koncepcia základnej fázy, kedy zmizli tradičné skupiny a namiesto toho sa každý klub stretol so šiestimi rôznymi súpermi, čo opäť prospelo atraktivite.

CHL išla ale ešte ďalej, aby sa zapáčila divákom. A to dokonca tak ďaleko, že si nejeden hokejový odborník začal klopať na čelo. Oproti zvyklostiam IIHF sa veľmi razantne siahlo do samotných pravidiel. Klasická dvojminútová presilovka sa nekončí strelením gólu, ale vymeraný čas sa odohrá celý a zvýhodnený tím sa môže obohatiť o viac gólov. Naopak, ak dá gól oslabený tím, presilovku súpera tým zruší. Napriek počiatočným rozpakom a neistote sa tieto zmeny pravidiel ukázali ako vcelku zaujímavé a hokejovo zábavné, a je pravda, že v mnohých zápasoch vyložene zamiešali kartami.

Nová sezóna je tu a vy sa môžete tešiť na maratón priamych prenosov na staniciach Sport1 a Sport2.

Vybrané tipy:

14. 9. 17:00 Oceliari Třinec – Fribourg-Gottéron Sport1
15. 9. 16:30 Straubing Tigers – Dynamo Pardubice Sport2
15. 9. 19:00 Eisbären Berlin – HC Sparta Praha Sport2

Hokejová liga majstrov

Šport
Foto Profimedia.cz
Sport 1 HD a Sport 2 HD sobota 14. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC