Trhané mäso z bôčika
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
2 kg bravčového bôčika
Suchá marináda
18 g soli
4 g mletého korenia
3 hviezdičky badyánu
20 g cukru
15 g sladkej papriky
4 g kajenského korenia
4 strúčiky cesnaku
3 g sušeného rozmarínu
100 ml oleja
Príprava
Najskôr zmiešame všetky korenia a prelisujeme cesnak. Mäso vykostíme, dôkladne potrieme zmesou korenia, pridáme cesnak, zľahka ho pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu. Necháme marinovať cez noc v chladničke. Chvíľku to trvá, ale stojí to za to.
Marinované mäso pečieme dlho a pri nízkej teplote, kým sa nebude rozpadať v rukách (80 °C, cca 10 hodín). Takto pripravený bôčik sa skvelo hodí do sendviča, ale dá sa použiť tiež na nátierku alebo pridať do cestovín.