Špagety Aglio Olio e Peperoncino
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
Hrubé špagety (Trafilati al bronzo alebo Rummo)
4–6 strúčikov cesnaku
140–160 ml vysoko kvalitného extra panenského olivového oleja s intenzívnou ovocnou príchuťou
1–2 voňavé chilli papričky, napríklad Chilli Cayenna
Petržlenová vňať
Čas prípravy
30 minút
Príprava jedla
Vo veľkom hrnci dáme variť vodu, na každý liter vody pridáme 1 lyžičku soli. Do vriacej vody vložíme špagety a varíme polovicu času uvedeného na obale. Potom ich vypneme, hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť. Týmto spôsobom cestoviny uvoľnia menej škrobu.
Medzitým do veľkej, studenej panvice nalejeme ¼ olivového oleja a pridáme nakrájaný cesnak. Horák zapneme na minimum. Len čo začne cesnak prebublávať, pridáme ďalšiu ¼ oleja – a tak ďalej. Nakoniec pridáme na plátky nakrájané chilli papričky, ktoré sme predtým zbavili semienok a bielych blaniek.
Hotové špagety zlejeme, pridáme na panvicu a dobre premiešame. Hotový pokrm posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
V Neapole sa niekedy pridávajú malé plátky bielych olív alebo smažená strúhanka. Na Sardínii zase bottarga – strúhaný kaviár z tuniaka. Nikdy však parmezán, ani iný syr.
Recept nájdete v 3. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink.