Šošovicový šalát so stopkovým zelerom a plesňovým syrom
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
120 g čiernej šošovice
2 stonky stopkového zeleru
polovica kyslého jablka
2 lyžice pražených lieskových orechov
50 g plesňového syra
1 šalotka
petržlenová vňať
4 lyžice za studena lisovaného repkového oleja
1–2 lyžice jablčného octu
soľ, korenie
Čas prípravy
45 mínut
Príprava jedla
Šošovicu uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúťt.
Stopkový zeler olúpeme a spolu s jablkami a šalotkou nakrájame na tenké plátky.
Na zálievku zmiešame olej s octom, štipkou soli a korenia.
Šošovicu, zeler, jablká, orechy, nakrájaný syr a najemno nasekanú petržlenovú vňať dáme do servírovacej nádoby a premiešame. Pred podávaním prelejeme zálievkou.
Recept nájdete v 9. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink.