Šalát z grilovanej a surovej špargle s hovädzím mäsom a dresingom z marakuje
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
16 kusov zelenej špargle
4 kusy bielej špargle
2 kusy hovädzej vysokej roštenky
Soľ
Čerstvý koriander alebo petržlen
Dresing
2 marakuje
4 lyžice olivového oleja
1–2 lyžice jablkového octu
Trochu chilli papričky
Soľ
Čas prípravy
30 minút
Príprava jedla
Dresing: Zmiešame dužinu z marakuje s olivovým olejom, octom a nadrobno nakrájanou chilli. Premiešame a podľa chuti osolíme. Odložíme.
Odrežeme konce zelenej špargle a potom ju ošúpeme až po hlavičku. Bielu špargľu ošúpeme a pomocou mandolíny alebo škrabky na zeleninu nakrájame tenké a široké plátky. Tie namočíme do ľadovej vody a odložíme. Hovädzie mäso opečieme na panvici 2–3 minúty z oboch strán na medium rare. Hotové mäso necháme chvíľu odpočinúť a potom nakrájame na tenké plátky. Osolíme. Medzitým na panvici zo všetkých strán rýchlo opečieme minútku špargľu. Tú potom položíme na tanier, pridáme pár plátkov hovädzieho mäsa a navrch pridáme pár tenkých plátkov surovej bielej špargle. Nakoniec všetko prelejeme dresingom.
Recept nájdete v 7. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink