Ragù alla bolognese s cestovinami
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com.
Ingrediencie
400 g mletého hovädzieho mäsa
200 g hovädzieho zadného
100 g pancetty
1 veľká mrkva
1 biela cibuľa
1-2 stonky zeleru
150 ml bieleho vína
500 g paradajkovej passaty
1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
2 bobkové listy
100 ml plnotučného mlieka
Olivový olej
Soľ, korenie
100 g parmezánu
400 g kvalitných cestovín, napríklad fettuccine, pappardelle, bavette
Postup
Cibuľu, mrkvu a zeler si nakrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji v hrnci. V ďalšom veľkom hrnci opekáme mäso, kým sa nevyparí voda. Prilejeme biele víno a dusíme, kým sa neodparí alkohol.
Pridáme zeleninu, paradajkovú passatu a bobkové listy. Varíme na miernom ohni, občas premiešame.
Ak je ragú príliš husté, pridáme vývar alebo vodu. Ak je príliš kyslé, osladíme trochou cukru. Na úplnom konci varenia pridáme mlieko, aby bolo mäso mäkšie. Dochutíme soľou a korením.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode na al dente. Scedíme, pridáme k ragú, premiešame a podávame so strúhaným parmezánom.
Recept nájdete v 11. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink.