Provensálske Petits Farcis s mletým morčacím mäsom
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com.
Ingrediencie
2 paradajky
3 malé guľaté cukety
2 papriky (žltá a červená)
1 cibuľa
300 g mletého morčacieho mäsa
Zväzok petržlenovej vňate
2 jarné cibuľky
1 strúčik cesnaku
Pár lyžíc strúhanky
Olivový olej
Soľ, korenie
Čas prípravy
1,5 hodiny
Príprava jedla
Z paradajok, paprík a cukiet odkrojíme vršky, ktoré si odložíme na neskôr. Lyžicou vydlabeme vnútro paradajok a cukiet. Semienka papriky vyhodíme. Zeleninovú dužinu a cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na panvici na olivovom oleji.
Preložíme do misy, pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať, jarnú cibuľku a mleté mäso. Všetko dobre premiešame. Ak je zmes príliš riedka, pridáme trochu strúhanky. Dochutíme soľou, korením a plnkou naplníme vydlabanú zeleninu.
Na plech nalejeme dve lyžice olivového oleja a posypeme dvomi lyžicami strúhanky. Položíme plnenú zeleninu a zakryjeme ju vrškami. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 45 minút alebo kým zelenina nezmäkne. Vyberieme a necháme 10 minút vychladnúť.
Recept nájdete v 5. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink.