Praženica s klobásou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
6 farmárskych vajec
100 g żywieckej klobásy
1 lyžica masla
1 žemľa
Soľ
Korenie
3 koktailové paradajky
½ cibule
Jablčný ocot
Príprava
Paradajky si nakrájame na štvrtiny a zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou. Pridáme čerstvo pomleté korenie, soľ, ocot a necháme 10 minút odležať. Žemľu nakrájame na 2cm plátky a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, kým nezhnedne.
Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme klobásu nakrájanú na kocky a čerstvo pomleté korenie, zamiešame. Len čo maslo prestane peniť, stiahneme teplotu na minimum a pridáme vajcia.
Keď bielky začnú belieť, premiešame ich. Na žĺtky zatiaľ nesiahame. Opakujeme, kým nie sú všetky bielky hotové. Potom panvicu presunieme zo sporáku a na minútu zakryjeme pokrievkou.
Medzitým si pripravíme taniere, poukladáme na taniere paradajky a opečené pečivo. Odkryjeme panvicu, rýchlo zamiešame žĺtky a servírujeme.