Hudba a lifestyle

Ossobuco so zelerovou remuládou

Ossobuco s zelerovou remuládou – kulinársky program

Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com

Ingrediencie
12 kúskov teľaciny alebo hovädziny so špikovou kosťou
soľ a korenie
olej na smaženie
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 kúsky stopkového zeleru
2 mrkvy
2 bobkové listy
1 pohár červeného vína
3 lyžice paradajkového pretlaku
1 vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate

Zelerová remuláda
1 zeler
2 mrkvy
6 lyžíc majonézy
malý zväzok kôpru
šťava z polovice citróna
soľ a korenie

Príprava
Mäso osolíme, okoreníme, sprudka osmažíme z oboch strán a odložíme nabok. Na panvicu pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a opekáme, kým mierne nezmäkne. Potom všetko preložíme do tlakového hrnca, pridáme paradajkový pretlak, dva bobkové listy, rozmarín a podlejeme pohárom vína.

Starostlivo hrniec zatvoríme a varíme 30 min. 

Medzitým môžeme pripraviť remuládu. Zeler nakrájame na slížiky, mrkvu nahrubo nastrúhame, kôpor nasekáme. Pridáme majonézu a citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame.

Ďalšie recepty nájdete tu

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondelok 11. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC