Hudba a lifestyle

Kačacie prsia s jablkami a arašidovým pyré

Kačacie prsia s jablkami a arašidovým pyré – varenie

Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com

Ingrediencie
2 kačacie prsia 
4 kyslé jablká
100 g ríbezľového džemu
1 lyžička škorice
Soľ 
Korenie 
3 lyžice hnedého cukru 
2 lyžice pohánkového medu
Arašidové pyré
4 varené zemiaky (typ C)
1 lyžica arašidového masla
50 ml smotany

Príprava
Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, obalíme v cukre, škorici a vložíme do pekáča. 

Kačacie prsia osolíme, okoreníme a jemne narežeme. Na rozpálenej panvici osmažíme kožou dole dozlata, necháme vychladnúť a potrieme ríbezľovým džemom. Prsia potom položíme do pekáča na jablká a pečieme 12 minút v rúre vyhriatej na 220 °C. 

Medzitým si popučíme uvarené zemiaky, pridáme k nim rozohriate arašidové maslo so smotanou, premiešame a dochutíme soľou. 

Upečené kačacie prsia nakrájame, pokvapkáme pohánkovým medom a podávame s jablkami a arašidovým pyré.

Ďalšie recepty nájdete tu

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondelok 30. 5.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC