Kačacie prsia s jablkami a arašidovým pyré
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
2 kačacie prsia
4 kyslé jablká
100 g ríbezľového džemu
1 lyžička škorice
Soľ
Korenie
3 lyžice hnedého cukru
2 lyžice pohánkového medu
Arašidové pyré
4 varené zemiaky (typ C)
1 lyžica arašidového masla
50 ml smotany
Príprava
Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, obalíme v cukre, škorici a vložíme do pekáča.
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a jemne narežeme. Na rozpálenej panvici osmažíme kožou dole dozlata, necháme vychladnúť a potrieme ríbezľovým džemom. Prsia potom položíme do pekáča na jablká a pečieme 12 minút v rúre vyhriatej na 220 °C.
Medzitým si popučíme uvarené zemiaky, pridáme k nim rozohriate arašidové maslo so smotanou, premiešame a dochutíme soľou.
Upečené kačacie prsia nakrájame, pokvapkáme pohánkovým medom a podávame s jablkami a arašidovým pyré.