Jagna Niedzielska varí bez zvyškov 2
Foto CANAL+ Domo
Ako zvládnuť Vianoce, nezblázniť sa a nevynášať tony odpadkov do smetiakov? Tu je návod.
Jagna to myslí s varením bez zvyškov vážne. Preto vo svojom vianočnom špeciáli pripravila sadu receptov a rád, ako variť efektívne a bez zbytočných strát. Na Štedrovečernú večeru napríklad odporúča využiť nedojedený bigos. Stačia vajcia, trocha múky a zvyšky, ktoré by inak skončili v koši, sa premenia na chutné placky.
Podobne je možné po sviatkoch využiť nezjedené ryby. Pomleté s žemľou rozmáčanou vo vode a sójovej omáčke poslúžia ako základ skvelej rybej paštéty. A nezabudnite – jedlo si možno pripraviť aj štrnásť dní vopred, prípadne požiadať príbuzných, aby nejaké priniesli so sebou. Vianoce si tak môžete užiť v pokoji a bez zvyškov.