Hovädzí tatarák s hľuzovkovou majonézou, pažítkovým olejom a kyslými uhorkami
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
Tatarák
500 g hovädzej roštenky
70 g zaváraných uhoriek
1 najemno nakrájaná cibuľa
20 ml oleja
4 g soli
2 g korenia
Pažítkový olej
100 g pažítky
500 ml olivového oleja
Strúčik cesnaku
5 g soli
Hľuzovková majonéza
1 l oleja
30 ml jablčného octu
4 vajcia
15 g soli
20 g medu
50 ml hľuzovkového oleja
Príprava
Majonéza: Rozmixujeme ocot, vajcia a med. Potom pomaly prilievame olej a miešame, kým všetko nezhustne.
Pažítkový olej: Pažítku nasekáme nadrobno a zmiešame s olivovým olejom, cesnakom a soľou. Všetko rozmixujeme ručným mixérom a precedíme cez jemné sitko.
Tatarák: Mäso zomelieme a premiešame s nakrájanými zaváranými uhorkami, cibuľou, olejom a korením. Pripravené mäso dáme na tanier, jemne pokvapkáme pažítkovým olejom a pridáme trošku majonézy.
Servírujeme s čerstvo opečenými hriankami z bieleho chleba.