Hudba a lifestyle

Gratin dauphinois alebo francúzske zapekané zemiaky

Gratin dauphinois – varenie

Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com.

Ingrediencie
4 veľké zemiaky
1 zväzok špenátu
Štipka muškátového orieška
500 ml smotany 30%
150 g strúhaného ementálu
Soľ, korenie
Zmes šalátov + prísady na zálievku

Čas prípravy
60 minút

Príprava jedla
Zemiaky ošúpeme a mandolínou alebo nožom nakrájame na tenké plátky. Špenát umyjeme, osušíme a zbavíme stopiek. Smotanu privedieme k varu, pridáme lyžičku soli, korenia a štipku nastrúhaného muškátového orieška. Odložíme.

Do jednotlivých formičiek alebo do jednej veľkej formy vyskladáme striedavo plátky zemiakov a špenátové listy. Zalejeme teplou smotanou a navrchu posypeme strúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 až 45 minút.

Zemiaky podávame so šalátom a domácou zálievkou. 

Recept nájdete v 8. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink. 

Kuchárske show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondelok 19. 9.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC