Gok a čínska kuchyňa
Foto TV Paprika
Na „čínu“ ste si zašli mnohokrát. Je to rýchlo, chutí to dobre a podľa všetkého aj celkom zdravé. Málokto z vás sa ju ale odváži sám uvariť.
Jednak celý rad prísad vyzerá príliš exoticky, než aby ste sa pri ich hľadaní odvážili zveriť do rúk miestneho Kauflandu, jednak sa tí kuchári v bistrách s „čínou“ podľa všetkého vedia otáčať lepšie ako priemerný slovenský otec či mamka. A nakoniec pri tom používajú také tie vypuklé panvice, ktoré doma aj tak nemáte. Našťastie je tu pán Gok Wan, ktorý je síce dnes módnou ikonou, ale vyrastal v reštaurácii svojich rodičov. Ten vám vysvetlí, že uvariť „čínu“ zas také zložité nie je. Stačí poznať pár zásad a nebáť sa neznámeho. Podľa neho ide o jedlá dosiahnuteľné v každej domácnosti. Ako z hľadiska náročnosti, tak z hľadiska dostupnosti prísad. Chce si držať figúru, takže vás naučí recepty zdravé, má rád estetiku, takže budú dobre vyzerať, a rád si život užíva, takže budú aj skvele chutiť.