Dajte si … Steak z karfiolu s volským okom a šalátom z uhorky
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience na plátok pečeného karfiolu s volským okom
plátok pečeného karfiolu
3 lyžice prepusteného masla
vajce
černuška
Šalát z uhoriek
1 uhorka
1 malá červená cibuľa
1 lyžica kapár
petržlenová vňať alebo koriander
soľ a korenie
Karfiol opečte na rozpálenej panvici na dvoch lyžiciach prepusteného masla z oboch strán. Na poslednej lyžici masla pripravte volské oko, a to tak, aby žĺtok zostal tekutý. Osoľte, okoreňte a posypte černuškou.
Kým sa vajce smaží, pripravte si šalát. Uhorku nakrájajte na tenké plátky, cibuľu na jemné prúžky, kapary pokrájajte len zľahka. Dajte do misy, zalejte lyžicou nálevu z kapár, osoľte a okoreňte. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte.
Opečený karfiol podávajte s volským okom a šalátom z uhorky.