Dajte si… Slaný koláč s cibuľkami a krémom z bryndze
Foto Skylink 7
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo.
Ingrediencie na Slaný koláč s cibuľkami a krémom z bryndze
15 šalotiek alebo malých cibuliek
olivový olej
500 ml suchého cideru
2 vetvičky rozmarínu
soľ a čierne korenie
hotové lístkové cesto
vajíčko
lístky rukoly na ozdobu
Krém z bryndze
1 kocka bryndze
zväzok cibuľovej vňate
100 ml kyslej smotany
0,5 lyžičky černušky (čierna rasca)
soľ a čierne korenie
Cibuľky ošúpeme a osmažíme na panvici. Podlejeme časťou cideru a dusíme, kým sa tekutina nevyvarí. Znovu podlejeme a pridáme rozmarín. Prikryjeme pokrievkou a cibuľky dusíme domäkka. Keď sa tekutina vyvarí, prikryjeme šalotky lístkovým cestom. Do cesta urobíme tri dierky, aby sa para dostala von. Pomažeme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre asi 20 minút.
Bryndzu rozmixujeme so smotanou na hustý krém. Pridáme korenie, nasekanú vňať a zamiešame.
Na panvicu s upečeným cestom dáme tanier s rovnakým priemerom a panvicu rýchlym pohybom obrátime tak, aby sa cesto preklopilo na tanier. Nakrájame a podávame s bryndzovým krémom. Posypeme lístkami rukoly.