Dajte si… Rybí tažín s bulgurom
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience na rybí tažín s bulgurom
100 g cibule
600 g mäsa zo sumca
4 strúčiky cesnaku
10 g zázvoru
1 malá chilli paprička
2 zrelé paradajky
5 stoniek petržlenovej vňate
5stoniek koriandru a trochu na posypanie
citrónová šťava
1 nakladaný citrón (nemusí byť)
1 lyžička rímskej rasce
1 zelená paprika
1 lyžička soli
20 čiernych olív
olej
Rozmixujte cesnak, zázvor, chilli papričky, paradajky, petržlenovú vňať a koriander. Pridajte 4 lyžice olivového oleja, šťavu z jedného citróna, nakladaný citrón nakrájaný na osminky a rímsku rascu, zamiešajte a preložte do misky.
Pridajte mäso zo sumca pokrájané na väčšie kusy. Premiešajte a nechajte v chlade marinovať 30 minút.
Potom v plytkom kastróliku na oleji osmažte najemno nasekanú cibuľu. Pridajte na kocky nakrájanú zelenú papriku a nechajte ju trošku zmäknúť. Na pripravenú zeleninu potom položte kúsky ryby, podlejte 200 ml vývaru alebo vody a nechajte asi 5 minút povariť.
Zakryte alobalom, stiahnite plameň a desať minút poduste. Potom odokryte, posypte čerstvým koriandrom, olivami a podľa chuti osoľte. Podávajte s bulgurom alebo s ryžou.