Dajte si… Požarské rezne s uhorkovým šalátom
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
300 g kuracích pŕs
2 kuracie stehná
4 lyžice strúhanky
2 žĺtky
½ zväzku petržlenovej vňate
1 malá cibuľa
Soľ
Čierne korenie
Strúhanka na obaľovanie
Repkový olej na smaženie
Jurekov uhorkový šalát
10 uhoriek nakladačiek
½ cibule
100 g hnedého cukru
1/3 lyžičky soli
40 ml ryžového octu
200 g gréckeho jogurtu
50 g majonézy
1 zväzok kôpru
Kuracie prsia a stehná pomelieme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, cibuľu a dochutíme soľou a korením. Pridáme žĺtky a strúhanku, všetko dôkladne premiešame.
Z hotovej zmesi si pripravíme rezne s hmotnosťou asi 100 gramov. Obalíme ich v strúhanke a osmažíme dozlatista. Podávame so zemiakmi, kôprom a uhorkovým šalátom.
Uhorky si nakrájame na štvrťky, odstránime semienka a zmiešame ich s nakrájanou cibuľou. Zasypeme cukrom, soľou, premiešame a dáme na 40 minút bokom. Scedíme, zmiešame s octom a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Podávame s lyžicou jogurtu zmiešaného s nasekaným kôprom a lyžicou majonézy.