Dajte si… Pečený bôčik s cesnakom a majoránom
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
2 kg bravčového bôčiku
1 pohár soli
4 l vody
½ pohára majoránu
10 strúčikov cesnaku
Bôčik si prekrojíme nožom. Uvaríme si vodu so soľou a majoránom, necháme vychladnúť, vložíme do nej bôčik a dáme na 2 dni do chladničky.
Marinovaný bôčik osušíme, potrieme čerstvým mletým korením, nasekaným cesnakom a ďalšou porciou majoránu. Vložíme do pekáča a pečieme na 110 °C asi 5 hodín.
Upečený bôčik zabalíme do papiera na pečenie, necháme úplne vychladnúť. Potom bôčik znovu nakrojíme a vrátime do rúry, tentokrát vyhriatej na 230 °C. Pečieme ďalších 30 minút.
Bôčik chutí najlepšie, keď sa podáva s chlebom a domácim chrenom.