Hudba a lifestyle

Dajte si… Pečený bôčik s cesnakom a majoránom

Dajte si… Pečený bôčik s cesnakom a majoránom – varenie

Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com

Ingrediencie
2 kg bravčového bôčiku
1 pohár soli
4 l vody
½ pohára majoránu
10 strúčikov cesnaku

Bôčik si prekrojíme nožom. Uvaríme si vodu so soľou a majoránom, necháme vychladnúť, vložíme do nej bôčik a dáme na 2 dni do chladničky.

Marinovaný bôčik osušíme, potrieme čerstvým mletým korením, nasekaným cesnakom a ďalšou porciou majoránu. Vložíme do pekáča a pečieme na 110 °C asi 5 hodín. 

Upečený bôčik zabalíme do papiera na pečenie, necháme úplne vychladnúť. Potom bôčik znovu nakrojíme a vrátime do rúry, tentokrát vyhriatej na 230 °C. Pečieme ďalších 30 minút.

Bôčik chutí najlepšie, keď sa podáva s chlebom a domácim chrenom.

Ďalšie recepty nájdete tu

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondelok 7. 2.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC