Dajte si ... Panenka v tuniakovej omáčke
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
2 bravčové panenky (asi 600 g)
40 g kapár
50 g parmezánu
50 g rukoly
Tuniaková omáčka
1 plechovka tuniaka v oleji
200 g majonézy
20 ml bieleho vinného octu
30 g strúhaného parmezánu
Soľ
Korenie
Príprava
Panenku osolíme, okoreníme a osmažíme zo všetkých strán. Potom ju vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a necháme zhruba 8 minút piecť.
Medzitým si pripravíme tuniakovú omáčku. Všetky prísady na omáčku dáme do misky a miešame, kým nezískame hladkú hustú zmes.
Hotové mäso vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Nakrájame na tenké plátky, dáme na tanier a potrieme tuniakovou omáčkou, posypeme kaparami, rukolou a strúhaným parmezánom.