Dajte si… Medailónky z bravčovej panenky s maslom a kuriatkami
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience
2 bravčové panenky
100 g hrubej múky
100 g masla
200 g kuriatok
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
2 lyžice kapár
1 citrón
repkový olej
soľ a korenie
Panenku si nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, jemne poklepeme rukou a obalíme v múke. Rozohrejeme si panvicu a nalejeme na ňu repkový olej.
Položíme na ňu plátky panenky, ktorú zasypeme cibuľou nakrájanou na kocky a kapary. Smažíme bez miešania 2 minúty z každej strany.
Medailónky dáme na tanier. K osmaženej cibuľke pridáme kuriatka a restujeme ďalšie 2 minúty, potom pridáme maslo, nasekaný cesnak a za stáleho miešania všetko 2–3 minúty dusíme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu.
Hotové medailónky zalejeme omáčkou s kuriatkami a podávame s bielym vínom a bagetou.