Hudba a lifestyle

Dajte si… Maslová tekvica s omáčkou z pečeného cesnaku

Dajte si…Maslová tekvica s omáčkou – varenie

Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com

Suroviny
0,5 malej maslovej tekvice
soľ a korenie
olivový olej
0,5 lyžičky rímskej rasce
šťava z jedného citróna
1 lyžička medu
2–3 vetvičky tymianu
1 hlavička cesnaku

Náplň
1 cibuľa
2 lyžice masla
100 g namočenej divokej ryže
pohár suchého bieleho vína
malá hrsť vlašských orechov 
2 lyžice sušených brusníc

Omáčka
hlavička upečeného cesnaku
4 lyžice kyslej smotany
soľ a korenie

Tekvicu rozkrojte a vydlabte stred. Zmiešajte tri lyžice olivového oleja s rascou, šťavou z polovice citróna, medom, posekaným tymianom, štipkou korenia a soli. Takto pripraveným olejom polejte nakrojenú stranu tekvice. Vložte do zapekacej nádoby, vedľa dajte celú hlavičku cesnaku (bude potrebná do omáčky) a pečte v rúre 30-40 minút.

Kým sa tekvica pečie, pripravte si náplň. Cibuľu nakrájajte a osmažte na masle, pridajte okvapkanú ryžu a osmažte. Podlejte vínom, pridajte brusnice, trochu vody, citrónovú šťavu a varte domäkka. Nakoniec premiešajte opražené a pokrájané vlašské orechy. Osoľte, okoreňte.

Hotovou zmesou naplňte tekvicu a vložte na ďalších 10 minút do rúry.
Upečený cesnak vytlačte do misky a popučte vidličkou. Pridajte smotanu, dochuťte soľou, korením a premiešajte. Podávajte s upečenou tekvicou.

Ďalšie recepty nájdete tu

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
streda 27. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC