Dajte si… Krevety na soli s limonádou z granátového jablka a červeného ovocia
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
12 kusov surových celých kreviet
1 lyžica hrubej soli
Pesto
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička
4 lyžice olivového oleja
5 stoniek koriandru
soľ – podľa chuti
Limonáda
750 ml studenej vody
šťava z 1 citróna
3 lyžice sirupu z granátového jablka
semienka z polovice granátového jablka
niekoľko čerešní
niekoľko malín
1 vetvička rozmarínu
kocky ľadu
Pesto: Cesnak a čili papričku nakrájame najemno a zmiešame s petržlenovou vňaťou a olivovým olejom. Celé dochutíme podľa potreby korením a soľou.
Limonáda: Do 750 ml vody pridáme sirup a semienka z granátového jablka, citrónovú šťavu, čerešne, maliny, rozmarín a kocky ľadu. Všetko premiešame.
Krevety: Na rozpálenú panvicu nasypeme hrubú soľ. Pridáme k nej krevety a opečieme ich zo všetkých strán doružova. Podávame s pestom a limonádou.