Dajte si… Konfitované kačacie žalúdky
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
1 kg kačacích žalúdkov
4 vetvičky čerstvého rozmarínu
4 vetvičky čerstvého tymianu
20 g morskej soli
8 g mletého korenia
8 strúčikov cesnaku
2 kg husacej masti
Kačacie žalúdky očistíme od blán, osolíme morskou soľou, mletým korením a premiešame s čerstvými bylinkami a rozotretým cesnakom. Odložíme cez noc do chladničky.
Na miernom ohni si rozpustíme husaciu masť. Do rozpusteného a teplého tuku vysypeme marinované žalúdky. Konfitujeme pri teplote nie vyššej ako 90 °C asi 2–2,5 hodiny, kým nie sú žalúdky mäkké.
Hotové žalúdky môžeme podávať s karamelizovanou cibuľkou a pečenými zemiakmi s rozmarínom.