Dajte si… Čevapi s melónovým carpacciom a fetou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie na Čevapi s melónovým carpacciom a fetou
500 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
1 malá cibuľa, jemne nasekaná
1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
1 malý zväzok petržlenovej vňate,
jemne nasekanej
Soľ a čierne korenie na dochutenie
Olej na smaženie
Melónové carpaccio:
1 melón
50 g syru feta
Strúhaná kôra z polovičky citrónu
Čerstvé lístky oregana
1 lyžica olivového oleja
Melón zbavíme šupky, nakrájame ho na veľmi tenké plátky a poukladáme na tanier. Posypeme citrónovou kôrou, lístkami oregana a rozdrobenou fetou. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja a dáme do chladničky.
Mäso dôkladne premiešame s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Dochutíme soľou a čiernym korením. Tvarujeme malé a krátke valčeky (čevapi) silné asi ako prst, ktoré osmažíme na rozpálenej panvici s troškou oleja.
Čevapi podávame s vychladnutým melónovým carpacciom a krúžkami cibule.