Dajte si… burger z lososa
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingredience na burger
4 maslové žemle
4 tenké plátky lososa (z chvostovej časti)
4 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica medu
Šalát na oblohu
štvrť červenej kapusty
1 mrkva
polka jablka
1 lyžica jablčného octu
1 lyžička cukru
2 lyžičky sezamu
soľ a korenie
Omáčka
4 lyžice majonézy
1 lyžička wasabi
Sójovú omáčku zmiešajte s medom, vložte do nej osolené a okorenené plátky lososa a nechajte 30 minút marinovať.
Medzitým nastrúhajte na hrubom strúhadle mrkvu a jablko. Zmiešajte s najemno nakrájanou kapustou a dochuťte octom, cukrom, soľou a korením. Potom na panvici opražte nasucho sezam. Pridajte ho k nastrúhanej a ochutenej zelenine a všetko dobre premiešajte.
Lososa pečte na panvici, najskôr kožou dole, potom obráťte a opečte aj z druhej strany. Hotové plátky preneste na tanier a kožu z každého kúska odstráňte. Na panvicu nalejte marinádu a nechajte ju zredukovať na hustú omáčku. Tou prelejte plátky hotovej ryby.
Žemle rozkrojte na polovicu. Zmiešajte majonézu s wasabi a potrite spodné diely žemlí. Na potreté polovice poukladajte kúsky lososa, ozdobte zeleninovým šalátom a priklopte.