Dajte si… Bravčové líčka so šošovicou a sušenými paradajkami
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
1 kg bravčových líčok
200 g sušených paradajok (bez oleja)
300 g červenej šošovice
1 zväzok bazalky
50 g parmezánu
3 strúčiky cesnaku
Soľ
Korenie
1 pohár vody
30 ml sójovej omáčky
Líčka osolíme, okoreníme, osmažíme na panvici dozlata a vložíme do tlakového hrnca. Pridáme sušené paradajky nakrájané na kúsky, nasekaný cesnak, zalejeme sójovou omáčkou a vodou. Necháme variť 50 minút.
Hotové líčka vyberieme a odložíme stranou do tepla. Omáčku varíme ešte ďalších 15 minút, pokiaľ nezhustne. Do hotovej omáčky primiešame uvarenú šošovicu, nasekanú bazalku a necháme ešte 3–4 minúty povariť.
Líčka podávame so šošovicou, strúhaným parmezánom a lístkami bazalky.