Crème brûlée s čerstvým bobkovým listom a bielou čokoládou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie:
0,5 litra plnotučného mlieka
0,5 litra smotany 30%
80 g cukru + pár polievkových lyžíc
12 žĺtkov
6 lístkov čerstvého bobkového listu
50 g bielej čokolády
Doba přípravy:
2,5 hodiny
Příprava:
V hrnci zmiešame mlieko so smotanou a bobkovými lístkami. Varíme na strednom plameni, kým zmes nezačne prebublávať a potom odstavíme.
Žĺtky ušľaháme s cukrom a postupne k nim primiešavame zmes mlieka so smotanou. Pozor, aby sa žĺtky nezrazili. Scedíme cez sitko a necháme vychladnúť. Nalejeme do formičiek s priemerom 12–15 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 100 stupňov asi hodinu alebo kým nevznikne tuhý krém. Formičky vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom premiestnime do chladničky. Pred podávaním povrch zľahka posypeme cukrom a pomocou horáku vytvoríme karamel. Nakoniec posypeme bielou čokoládou.
Recept nájdete v 3. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink.