Coniglio alla Ligure
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com.
Ingrediencie
1 kg naporciovaného králika
100 g olív
1 cibuľa
Pár vetvičiek rozmarínu
1,5 šálky červeného vína Primitivo
4 strúčiky cesnaku
2 hrste čerstvého tymianu
Taliansky extra panenský olivový olej
Zeleninový alebo mäsový vývar
5 bobkových listov
Hrsť píniových orieškov
Soľ a korenie
1 polievková lyžica medu
Príloha
Rímsky šalát
Postup
Vo veľkom širokom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme kúsky králika, bobkové listy, tymian, nadrobno nasekaný rozmarín a smažíme, kým mäso nechytí zlatistú farbu.
Potom podlejeme červeným vínom a počkáme, kým sa alkohol neodparí. Nakoniec pridáme olivy, med, píniové oriešky a premiešame. Podlejeme trochou vývaru, hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme. Čas od času pridáme naberačku vývaru. Varíme, kým mäso nie je mäkké a nezačne sa oddeľovať od kostí.
Naservírujeme na tanier, ozdobíme rozmarínom a ďalšími bylinkami. Podávame s pohárom vína.
Recept nájdete v 12. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink.