Rump steak s chrumkavou cibuľkou
Foto CANAL+ Domo
Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com
Ingrediencie
2 steaky silné 2–3 cm
Soľ
Čerstvo namleté korenie
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica repkového oleja
1–2 lyžice masla
Chrumkavá cibuľka
2 biele cibule
1 pohár pšeničnej múky
½ pohára kukuričného škrobu
1 lyžička prášku do pečiva
1 pohár vody
40 ml jablčného octu
Soľ
Korenie
1 l repkového oleja
Príprava
Na rump steak budeme potrebovať vyzreté hovädzie mäso, najlepšie z kvetovej špičky. Dva silné plátky mäsa osolíme, jemne potrieme olejom a opekáme na panvici 3 minúty z každej strany. Pridáme maslo, cesnak rozkrojený na polovicu a vložíme na 5 minút do rúry predhriatej na 150 °C. Hotové mäso vyberieme, odložíme na predhriaty tanier a necháme ešte 3–4 minúty odpočívať.
Do misky nalejeme ocot a vodu. Cibuľu nakrájame na 0,5 cm plátky a obalíme ju v múke zmiešanej s práškom do pečiva. Potom ju ponoríme do kyslej vody, znovu do múky a ešte jeden krát zopakujeme. Takto pripravenú cibuľu osmažíme na rozpálenom tuku dozlata.
Steak podávame s pečenými zemiakmi, nakladanou zeleninou a obľúbenými omáčkami.